Sobre els nostres vins

En Celler Gurgu tenim una producción aproximada de 6.000 botelles que es distribueixen al llarg de la comarca de El Cotmat i de la provincia d'Alacant, tot i que la distribució a la provincia de València ja es una realitat que va creixent en la mesura que el vi s'introdueix en la taula de bars i restaurants. Per a la producció del vi, el Celler treballa amb les varietats de raïm Monastrell, Tempranillo i Cabernet Sauvignon. Curisosament, aquesta última es la que millor resultats està donant. En les darreres vendimies s'han incorporat la Syrah i s'està buscant incorporar la Giró (Garrancha).

VI FET AMB EL COR.
SINGULAR I DE POBLE

Gurgu Selecció

Any rere any, una xicoteta selecció de raïm de cabernet sauvignon, de monastrell i de tempranillo, molt complicada d'obtindre als dificils sols de la zona, acaben en barriques per a madurar durant 15 mesos un vi amb molt bon cos, tànic, en el seu punt just de maduració. Gurgu es un vi tint de criança de limitada producció, producte de minfundis situats a les valls del Seta i Travadell. Una aposta clara per posar en valor els oficis que la filoxera practicament va fer desapareixer a principis del segle XX de una de les zones vitivinicoles amb més solera (cal recordar que el fondillón de monastrell ja parlava llatí quinze segles enrere) en tota Espanya.

Característiques:

Any:
2017
Oritge:
Gorga
Tipus:
Tint
Raïm:
Elaborat amb Cabernet (60%), Monastrell (20%), Tempranillo (20%). Criat en barriques de roble francés i americà durant 15 mesos.
Maridatge:
Carn de caça, Guisats, Carn Roja
Aromes:
Fruites rojes tostaes
Temperatura de servici:
12 a 14 º C
Tapó:
Suro
Volumen 1 botella:
75 cl
Graus alcoholics:
13,5º
Color botella:
Verd oscur
Tipo de criança:
Criança

Gurgu Jove de Trellat

Gurgu es fruit d'un projecte minifundista, atrevit i valent, ben conduit i que està apostant per l'elaboració d'un vi amb cos i caràcter, amb un coupage relativament típic de la zona, on el monastrell es recolzat amb raïm forani com el trempanillo i la cabernet, construint un vi que reflexa la essència dels vins de la muntanya d'Alacant. Un vi artesanal que no et defraudarà. Elaborat amb tres tipus de raïm molts equilibrats amb un pas per barriques de entre sis i set mesos depenent de la varietat i any. Aquest vi ha estat guardonat amb la medalla d'or a la 41 Edició de la Challenge International du Vin 2017 en Burdeos (França).

Característiques:

Any:
2017
Oritge:
Gorga
Tipus:
Tint
Raïm:
Elaborat amb Monastrell (60%), Cabernet (20%), Tempranillo (20%). Criat en barriques de roble francés y americà durant 9 mesos.
Maridatge:
Pasta, Arrossos, Bolets, níscalos
Aromes:
Groselles, fresas, balsamics.
Temperatura de servici:
12 a 14 º C
Tapó:
Suro
Volumen 1 botella
75 cl
Graus alcoholics
13º
Color botella:
Verd oscur
Tipo de criança:
Mitja criança
Necessites ajuda?
Loading...