Sobre els nostres vins

La filosofia del Celler Gurgu es construeix sobre les tradicions dels nostres avantpassats, agafant el relleu d'una essència de la que ens sentim orgullosos de mantindre i portar-la fins als nostres temps. El caràcter humà, el treball amb les varietats del nostre entorn i veure crèixer el fruit als xicotets bancals on ja creixia en forma del raïm l'esforç de anteriors generacions en plena de goig i ens motiva a continuar día a día amb aquesta tasca plena de sensacions i sentiments de germanor, familia i història.

La producció del nostre celler està llimitada al raïm que ens proporciona cada un dels nostres ceps, fent que cada anyada siga especial i una versió llimitada. No obstant, la nostra producció està al voltant de les 6.000 botelles, les quals es distribueixen al llarg del nostre entorn més pròxim, es a dir, es tracta d'un vi de quilòmetre cero.

Per a la producció del vi, el Celler treballa principalment amb la varietat autòctona de raïm Monastrell, seguit les varietat Cabernet Sauvignon y Syrah. Per a pròximes vendimies tenim la il·lusió d'incorporar la varietat ancestral Giro en la zona.

VI FET AMB EL COR.
SINGULAR I DE POBLE

Gurgu Selecció

Any rere any, una xicoteta selecció de raïm de Cabernet Sauvignon, de Monastrell i de Syrah, acaben en barriques per a madurar durant 10/15 mesos un vi amb molt bon cos, tànic, en el seu punt just de maduració. Gurgu es un vi negre de criança de molt limitada producció, fruit de xicotetes parceles situades a les valls del Seta i Travadell. Una aposta clara per posar en valor els oficis que la filoxera practicament va fer desapareixer a principis del segle XX de una de les zones vitivinicoles amb més solera.

Característiques:

Any:
2016
Oritge:
Gorga
Tipus:
Negre
Raïm:
Elaborat amb Cabernet (60%), Monastrell (20%), Syrah (20%). Criat en barriques de roble francés i americà durant 15 mesos.
Maridatge:
Carn de caça, Guisats, Carn Roja, Embutits, Gaspatxo Manxego, formatges curats, olla, pericana
Aromes, color i cata:

Fruita confitada, roble i toffe dolç, pebre i clau.

Un vi negre color cirera picota madura amb alguna espurna de vermell teula.

En la boca es saboros amb tanins ben fosos, estructurat i de pas gras. Complexe, llarg i expresiu.

Temperatura de servici:
16º C a 14º C
Tapó:
Suro natural Serra d'Espadà
Volumen 1 botella:
75 cl
Graus alcoholics:
13,5º (segons anyada)
Color botella:
Musgo
Tipus de criança:
Envellit en barrica.

Gurgu Jove de Trellat

Gurgu es fruit d'un projecte de xicotetes parceles pròpies, atrevit i valent, ben conduit i que està apostant per l'elaboració d'un vi amb cos i caràcter, amb un coupage relativament típic de la zona, on el Monastrell es recolzat amb raïm forani com el Syrah i la Cabernet, construint un vi que reflexa l'essència dels vins de la muntanya d'Alacant. Un vi artesanal que no et defraudarà. El·laborat amb tres tipus de raïm molts equilibrats amb un pas per barriques de entre 4 i 6 mesos depenent de la varietat i any. Aquest vi ha estat guardonat amb diversos reconeixements.

Característiques:

Any:
2017
Oritge:
Gorga
Tipus:
Negre
Raïm:
Elaborat amb Monastrell (60%), Cabernet (20%), Syrah (20%). Criat en barriques de roble francés y americà durant 4/6 mesos.
Maridatge:
Pasta, Arrossos, Bolets, picaeta o vermudet, Bajoques farcides, blat, arròs al forn, minchos, formatges frescos, foie, carns suaus, etc.
Aromes, colors i cata:

Groselles, fresas, mores, balsamics que es fundeixen amb els matisos de la vainilla.

Vi negre de color cirera granat amb pinzellades rojes i violetes.

En boca s'aprecia nervi, per és amable, ampli i fàcil de beure. Tardarem molt en oblidar-lo. .

Temperatura de servici:
14 a 16 º C
Tapó:
Suro natura Serra d'Espadà.
Volumen 1 botella
75 cl
Graus alcoholics
13º / 13,5º (segons anyada).
Color botella:
Musgo
Tipo de criança:
Depòsit / Barrica

Avantpassats

Des que va nàixer el vi Gurgu, reflectix la nostra manera de ser i viure.

La seua filosofia ve forjada pels nostres avantpassats, que van aprendre de la terra que els va acompanyar i hui ens abriga a nosaltres. Gurgu sempre ha tractat d'unir tres elements clau: el llegat d'ensenyaments dels nostres avantpassats, el fruit que ens dona la terra en posar-los en pràctica i el gran respecte per l'entorn que ens envolta.

S'ha recuperat la varietat Giró, que s'escampava de manera arbitrària pels marges dels bancals «de tota la vida». Una varietat molt resistent a la desaparició i que, per això mateix, és part essencial del nostre llegat.

La varietat Giró s'ha elaborat respectant al màxim l'ambient en què ha estat cultivada i ha acabat el seu cicle de vida on va començar, en la terra: en les nostres gerres. Gerres de fang amb més de 100 anys d'història.

stes gerres han estat reutilitzades després d'haver estat originalment usades per a emmagatzemar els aliments més preats pels nostres avis, com ara la carn, l’oli, els cereals i en el nostre cas, el vi.

Amb este vi, Gurgu vol rendir un petit homenatge als nostres avis i avantpassats, de qui hem aprés que l'amor per la terra ens oferix el nostre bé més preat: el vi «Avantpassats».

Característiques:

Any:
2018
Oritge:
Gorga
Tipus:
Negre
Raïm:
El•laborat amb 'Giró' 100%. Envellit en jerres de fang de més de cent anys d'història durant 12 mesos.
Maridatge:
“Borra”, tomaques de l'hort amb capellans torrats, dacsa fregida, “abisinios”, hummus, pasta, arròs, guacamole…
Aromes, colors i cata:

Elegant fruita confitada sobre fons orgànic de la pròpia jerra.

Atractiva cirera de mitja intensitat en color.

Sorprenent en boca per la fresca acidesa. Sabor a carabassa confitada: “arrop i tallaetes”, i record d'argila.

Temperatura de servici:
12 a 14 º C
Tapó:
Suro natural
Volumen per botella
1.500 ml / 750 ml
Graus alcoholics
13,5º
Color botella:
Musgo
Tipo de criança:
Depòsit / Barrica
Necessites ajuda?
Loading...