Sobre els nostres vins

La filosofia del Celler Gurgu es construeix sobre les tradicions dels nostres avantpassats, agafant el relleu d'una essència de la que ens sentim orgullosos de mantindre i portar-la fins als nostres temps. El caràcter humà, el treball amb les varietats del nostre entorn i veure crèixer el fruit als xicotets bancals on ja creixia en forma del raïm l'esforç de anteriors generacions en plena de goig i ens motiva a continuar día a día amb aquesta tasca plena de sensacions i sentiments de germanor, familia i història.

La producció del nostre celler està llimitada al raïm que ens proporciona cada un dels nostres ceps, fent que cada anyada siga especial i una versió llimitada. No obstant, la nostra producció està al voltant de les 6.000 botelles, les quals es distribueixen al llarg del nostre entorn més pròxim, es a dir, es tracta d'un vi de quilòmetre cero.

Per a la producció del vi, el Celler treballa principalment amb la varietat autòctona de raïm Monastrell, seguit les varietat Cabernet Sauvignon y Syrah. Per a pròximes vendimies tenim la il·lusió d'incorporar la varietat ancestral Giro en la zona.

VI FET AMB EL COR.
SINGULAR I DE POBLE

Gurgu Selecció

Any rere any, una xicoteta selecció de raïm de Cabernet Sauvignon, de Monastrell i de Syrah, acaben en barriques per a madurar durant 10/15 mesos un vi amb molt bon cos, tànic, en el seu punt just de maduració. Gurgu es un vi negre de criança de molt limitada producció, fruit de xicotetes parceles situades a les valls del Seta i Travadell. Una aposta clara per posar en valor els oficis que la filoxera practicament va fer desapareixer a principis del segle XX de una de les zones vitivinicoles amb més solera.

Característiques:

Any:
2016
Oritge:
Gorga
Tipus:
Negre
Raïm:
Elaborat amb Cabernet (60%), Monastrell (20%), Syrah (20%). Criat en barriques de roble francés i americà durant 15 mesos.
Maridatge:
Carn de caça, Guisats, Carn Roja, Embutits, Gaspatxo Manxego, formatges curats, olla, pericana
Aromes, color i cata:

Fruita confitada, roble i toffe dolç, pebre i clau.

Un vi negre color cirera picota madura amb alguna espurna de vermell teula.

En la boca es saboros amb tanins ben fosos, estructurat i de pas gras. Complexe, llarg i expresiu.

Temperatura de servici:
16º C a 14º C
Tapó:
Suro natural Serra d'Espadà
Volumen 1 botella:
75 cl
Graus alcoholics:
13,5º (segons anyada)
Color botella:
Musgo
Tipus de criança:
Envellit en barrica.

Gurgu Jove de Trellat

Gurgu es fruit d'un projecte de xicotetes parceles pròpies, atrevit i valent, ben conduit i que està apostant per l'elaboració d'un vi amb cos i caràcter, amb un coupage relativament típic de la zona, on el Monastrell es recolzat amb raïm forani com el Syrah i la Cabernet, construint un vi que reflexa l'essència dels vins de la muntanya d'Alacant. Un vi artesanal que no et defraudarà. El·laborat amb tres tipus de raïm molts equilibrats amb un pas per barriques de entre 4 i 6 mesos depenent de la varietat i any. Aquest vi ha estat guardonat amb diversos reconeixements.

Característiques:

Any:
2017
Oritge:
Gorga
Tipus:
Negre
Raïm:
Elaborat amb Monastrell (60%), Cabernet (20%), Syrah (20%). Criat en barriques de roble francés y americà durant 4/6 mesos.
Maridatge:
Pasta, Arrossos, Bolets, picaeta o vermudet, Bajoques farcides, blat, arròs al forn, minchos, formatges frescos, foie, carns suaus, etc.
Aromes, colors i cata:

Groselles, fresas, mores, balsamics que es fundeixen amb els matisos de la vainilla.

Vi negre de color cirera granat amb pinzellades rojes i violetes.

En boca s'aprecia nervi, per és amable, ampli i fàcil de beure. Tardarem molt en oblidar-lo. .

Temperatura de servici:
14 a 16 º C
Tapó:
Suro natura Serra d'Espadà.
Volumen 1 botella
75 cl
Graus alcoholics
13º / 13,5º (segons anyada).
Color botella:
Musgo
Tipo de criança:
Depòsit / Barrica
Necessites ajuda?
Loading...